In the Caulfield South suburb of Melbourne, Australia, one 1970’s single storey red brick house has completely transformed into a beautifully well thought out contemporary home.

Designed for a young family by the clever team of Doherty Design Studio, the renovated space incorporates a neutral colour palette and custom designed timber joinery throughout.

Meeting the brief of a stylish but functional home, the internal walls were stripped out to create an open plan, multipurpose, light filled home, resulting in a streamlined and uncluttered home.

Doherty

doherty3

Solid Australian blackbutt timber, blackbutt veneer and tallowwood flooring have been used throughout the home.

doherty 4

doherty5

At the entrance, a bespoke shelving unit is designed for displaying personal items, as well as effectively dividing the entry to the living room.

doherty6

A window bench with concealed storage underneath is incorporated into the living room to create a relaxing reading nook.

doherty8

doherty9

doherty7

doherty10

 

– Kelly